Tachográf vizsgálat.

 

Feljogosításunk

 

Minősítés

A mérőkészülék pontosságának, helyes működésének ellenőrzése. Előírt gyakorisága: hat évente. Korábban a menetíró készülék mérési képességeit az Országos Mérésügyi Hivatal (OMH) –val kellett ellenőriztetni, hitelesíttetni. A mérésügyi törvény változása óta ezen készülékek kikerültek a hitelesítendő eszközök köréből, így az időszakos minősítésüket – feljogosítása, felkészült személyzete, vizsgáló és mérőeszközeinek köre alapján - a Autó Filus Kft.   is végezheti.

Illesztés

Előírt gyakorisága kettő év. Jelentése: a megfelelő pontosságú menetíró készülék és a gépkocsi közötti kapcsolat beszabályozása.

A két éves időinervvalomun túl  illeszteni kell ,új forgalomba helyezéskor,   a tachográf javítását követően, valamint a hajtásláncban (kerekek, váltómű) történt változtatás után is.

Cégünknél állandó tachográf illesztéssel foglalkozó kolléga dolgozik, így annak elvégzését a telephelyünkön megvárhatod, hiszen az illesztés a tachográf és a jármű típusától függően 1-2 óra alatt elvégezhető Az illesztés során a beépítést követően a gépjárműbe épített tachográfot próbaúton megvizsgáljuk, hogy a megtett utat a maximális pontossággal méri-e. Szükség esetén az eltérésnek megfelelően megtörténik a annak beállítása, az adott gépjármű jellemzőihez illeszkedve.

Illesztés Árai.

Analóg                                        12 000 Ft   

Analóg + sebességkorlátozó       22 000 Ft   

Digitális                                      28 000 Ft